Kolme murskatappiota kärsinyt Valko-Venäjä sai avattua voittotilinsä MM-turnauksessa onnistuttuaan päätöserässä täydellisesti. Slovakia johti jo 2-0, mutta sitkeät valkovenäläiset tekevät kolmannessa erässä peräti neljä maalia ratkaisten itselleen hyvinkin tärkeät pisteet. 4-2 voitto nosti Valko-Venäjän pistemäärän B-lohkossa kolmeen pisteeseen.

Slovakia hallitsi alussa

Slovakia siirtyi maalittoman avauserän jälkeen johtoon välittömästi erätauon päätyttyä, kun Andrej Sekeran viivalämäri yllätti Valko-Venäjän maalilla Vital Kovalin. Etumatka kasvoi toisen erän loppupuolella Tomas Jurcon vietyä slovakit jo kahden maalin johtoon. Kahden erän jälkeen peli oli vahvasti Slovakian hallinnassa.

Slovakkien totaalinen sulaminen

Valko-Venäjä heräsikin sitten todenteolla taistelemaan voitosta Kiryl Hatavetsin kavennettua lukemat heti kolmannen erän alkuun 1-2:een. Tasoitus syntyi 48. minuutilla. Hatavets tarjoili ja Artur Haurus laukoi ranteella kiekon reppuun.

Johtoaseman menettäminen sekoitti Slovakian peliä lisää. Viimeisen kuuden minuutin aikana maalasivat vielä Andrei Stepanov ja Charles Linglet, minkä jälkeen slovakkien peli oli pelattu. Näin valkovenäläiset 4-2-numeroin kisojen avausvoittonsa.

Sveitsi onnistui kokoamaan itsensä

Samaan aikaan Moskovan lohkossa Sveitsi voitti runsasmaalisen kamppailun päätteeksi 5-4 Latvian. Sveitsiläiset aloittivat maalinteon toisessa erässä Nino Niederreiterin ja Gregory Hoffmanin vietyä joukkueen osumillaan alle kuudessa minuutissa kolmen maalin johtoon. Latvia teki saman toisen erän loppupuoliskolla iskettyään pelin viidessä minuutissa tasoihin. Kaksi kolmesta maalista viimeisteli ylivoimalla Miķelis Rēdlihs.

Tasainen tahti jatkui kolmannessa erässä ja viimeisen minuutin lähestyessä tilanne oli tasan 4-4. Puolitoista minuuttia ennen loppua kuitenkin Latvia purki kiekon heikosti suoraan Eric Blumille, joka tälläsi kiekon ohi Edgars Masaļskisin ratkaisten Sveitsille pisteet.