Leijonien MM-sentteri Aleksander Barkov on saanut pelata jo kaksi kautta Florida Panthersissa ehkä kaikkien aikojen suurimman eurooppalaiskiekkoilija Jaromir Jagrin vierellä. Tšekkiläinen on pelaaja, jonka otteita 20-vuotias Barkov seurasi lapsena. Barkov ei olisi voinut tuolloin kuvitellakaan, että tulevaisuudessa nuorukainen pelaisi NHL-veteraanin kanssa samassa seurassa.

– Seurasin pienenä pienenä tiiviisti Jagrin otteita ja opin häneltä paljon. On hienoa pelata vuosi lisää hänen kanssaan, Barkov kertoo IIHF:n verkkosivuilla antamassaan haastattelussa.

Jagr on toiminut Barkoville Floridassa eräänlaisena mentorina. Tamperelainen löi itsensä nyt kolmannella kaudellaan läpi saatuaan kasaan 59 tehopistettä. Myös yhteinen kieli kaksikon välille on löytynyt.

– Puhumme keskenämme suurimmaksi osaksi englantia, mutta joskus myös venäjää, suomalainen paljastaa.

Jagr pelaa vielä 44-vuotiaanakin NHLn huipulla. Barkov vihjaa tšekkiläisen pystyvän jatkamaan uraansa vielä paljon pidempäänkin.

– En itse tule kyllästymään koskaan jääkiekkoon. 44-vuotiaana kuitenkin on äärimmäisen vaikeaa pysyä NHL:n kirkkaimmalla huipulla. Jaromir kuitenkin sanoi minulle pelaavansa 60-vuotiaaksi saakka.