Yön ainoassa ottelussa ratkaistiin kolmen suomalaisen kohtalo. Kaksi putosi ja yksi sai jatkaa.

Kari Lehtosen karmaiseva päätös kaudelle

Kari Lehtosen ja Antti Niemen Dallas Starsin kausi päättyi karvaaseen pettymykseen. Starsin kuri petti täysin, kun St. Louis Blues vyöryi ratkaisevassa seitsemänesssä ottelussa yli 6-1-numeroin. Näin Bluesin Jori Lehterän kausi jatkuu konferenssifinaaleissa.

Lehtonen pommitettiin jo vaihtoon avauserässä Robby Fabbrin, Paul Stastnyn ja Patrik Berglundin jokaisen iskettyä kiekon suomalaisen taakse. ”Kärppä” torjui avauserässä vain viisi laukausta. Alla näkyvä Statsnyn maali upposi sisään hyvinkin pienestä kulmasta.

Myöskään Niemelle ei torjuntoja juuri kertynyt. Kahdeksan kiekkoa kymmenestä pysäyttänyt vantaalaisvahti joutui myös antautumaan kahdesti. Bluesin leirissä myös Lehterä pääsi tehoille. Suomalaissentteri tarjosi syötön tähän Berglundin kolmanteen osumaan.

”Kaikki päättyi niin nopeasti”

– Se oli raskasta. He tekivät saman, mitä me St. Louisissa. Kaikki päättyi niin nopeasti, Lehtonen harmitteli NHL:n verkkosivuilla kauden katkeamista.

Vaikkakin Lehtonen ja Niemi nyt molemmat vapautuivat, ei kumpaakaan enää Suomen joukkueessa MM-kisoissa nähdä. Päävalmentaja Kari Jalonen on jo maalivahtien osalta passit leimannut, ja näin kisat jatketaan loppuun nykyisellä kolmikolla.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Kari Lehtonen, Dallas Stars, 5/8 torjuntaa, vaihtoon ajassa 20:00
Antti Niemi, Dallas Stars, 8/10 torjuntaa, sisään ajassa 20:00
Jori Lehterä, St. Louis Blues, 0+1, jääaikaa 16:21