Leijonat.comin toimitus perkaa aina Suomen välipäivänä esiin mielenkiintoisimman taiston. Tällä kertaa katse kääntyy Tšekin ja Norjan kohtaamiseen.

Tšekki on aloittanut turnauksen vakuuttavasti, sillä sekä Venäjä ja Ruotsi ovat jo kaatuneet turnauksen alussa. Latviaa vastaan Tšekki tosin nuhjasi vähemmän vakuuttavan jatkoaikavoiton.

– Meillä on nuori joukkue ja olemme innoissamme mukana, tokaisi David Pastrnak Ruotsi-ottelun jälkeen IIHF:lle.

Tšekki ei lukeutunut turnauksen alla suurimpiin mestarisuosikkeihin, mutta joukkueella on mahdollisuus kisojen mustaksi hevoseksi. Vastaiskuilla se on osannut iskeä vahvempien heikkouksiin.

– Haluamme näyttää kaikille, että osaamme pelata. Meillä on paljon energiaa ja mahdollisuutemme tuntuu meistä hyvältä. Olemme pelanneet nyt kolme hyvää peliä ja olemme koko ajan parempia, Pastrnak lisäsi.

Miten käy?

Norjaa ei kannata aliarvioida. Se taistelee A-lohkossa jatkopaikasta jo voi hyvänä päivänään kiusata Tšekkiä. Kun Tšekki on kaiken lisäksi vastaiskujoukkue, voi sille tällaisessa ottelussa, kun pelintekijän rooli pitäisi ottaa itse, ennustaa vaikeuksia.

– Meillä on hyvin kova matsi tulossa Tšekkiä vastaan, tiesi vuonomaan Ken Andre Olimb kertoa.

– Tiesimme, että venäläiset, tšekkiläiset ja ruotsalaiset ovat parempia kuin muut joukkueet, mutta kuten olemme nähneet, tässä lohkossa kaikki joukkueet raapivat pisteitä toisiltaan. Voimme ottaa tästä toivoa, Olimb muistutti IIHF:lle.

Norja on sitten turnauksen avausottelun ollut lupaava. Vaikka vedonlyöntimarkkinoilla Tšekkiä pidetään suursuosikkina, on jäitä hyvä laittaa hattuun. Norja +1.5 (Norja saa hävitä maalilla ja voitat vielä vedon) on erittäin maistuva peli-idea otteluun vajaan 50% arviolla.

Tšekki-Norja klo 16:15 (MTV Sport 1)