Tre Kronorin valmentaja Pär Mårts sai jälleen kuulla tänä keväänä tutuksi tulleen kieltäytymisen ruotsalaiselta NHL-pelaajalta. Washington Capitalsin pudottua NHL:n pudotuspeleistä olisi Ruotsilla ollut mahdollisuus jättipottiin, jos joukkueen tähtihyökkääjä Nicklas Bäckström olisi päättänyt lähteä MM-jäille. Bäckström kuitenkin kieltäytyi.

– Hän sanoi ei, eikä antanut mitään syytä.

– Hän saa selittää itse miksi kieltäytyi, Ruotsin päävalmentaja Mårts sanoi Aftonbladetille.

Tre Kronorin kisat on lähtenyt takerrellen käyntiin. 70 tehopistettä 75 ottelussa NHL:n runkosarjassa tehnyt Bäckström olisi ollut kriittinen apu Ruotsin joukkueelle.

Mårts odottaa vielä NHL:stä Dallasin John Klingbergiä, jonka NHL-urakka päättyi eilen Dallasin hävitessä St. Louis Bluesille seitsemännessä ottelussa. Mårtsin mukaan puolustajan on vielä läpäistävä seuran lääkärintarkastus ennen MM-matkan vahvistumista.