Kanada jatkaa Pietarin B-lohkossa Suomen tapaan puhtaalla pelillä. Saksa kiusasi kaksi erää, mutta taipui päätöserässä Vaahteranlehdille. 5-2-voiton myötä Kanada johtaa B-lohkoa Leijonia paremmalla maalierolla.

Kanada nopeasti johtoon

Kanada siirtyi johtoon avauserän kolmannella minuutilla, kun Taylor Hallin rannelaukaus yllätti helpon näköisesti Saksan tolppien välissä torjuneen Timo Pielmeierin. Etumatka kasvoi toisen erän alussa ylivoimalla kahteen maaliin. Matt Duchenen laukauksen ohjasi maista sisään kapteeni Corey Perry.

Saksa hetkeksi kahdella maalilla mukaan peliin

Peli kääntyi erän puolivälissä hetkellisesti Saksalle Patrick Reimerin kavennettua lukemat kovalla rannelaukauksellaan 2-1:een. Tasoihin germaanit iski kuusi minuuttia myöhemmin Philipp Gogullan tarjoilusta puolustaja Sinan Akdag.

Kanada otti ratkaisun avaimet käsiinsä

Kahden erän jälkeen näytti siltä, että Saksalla olisi mahdollisuus sensaatioon. Viimeinen 20-minuuttinen kuitenkin poisti nämä epäilykset. Kanadan ilotulituksen aloitti illan toisen maalinsa jo erän kolmannella minuutilla laukonut Hall. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin Boone Jenner ohjasi Morgan Riellyn vedon verkkoon kasvatten lukemat 4-2:een. Viimeisen ratkaisevan kiekon lämäsi ylivoimalla vielä seitsemän minuuttia ennen summerin soimista puolustaja Cody Ceci, eikä Saksalle näin jäänyt 5-2-tappion myötä mitään jossiteltavaa.