Ei liene mahdoton yllätys, jos Teemu Pulkkisen ura jatkuu ensi kaudella muualla kuin Detroit Red Wingsin organisaatiossa.

Pulkkinen istui ratkaisupelit katsomossa, kun Tampa Bay Lightning katkaisi takavuosien autokaupungin menon NHL:n pudotuspeleissä. Runkosarjassa vastuu ei ollut kovin kovin suurempaa, sillä 24-vuotiaan vyölle pelejä kertyi vain 36 ottelua.

– Kyllä olen sanonut näissä haastatteluissa, että hienoa jatkaa pelejä. Kun pääsin leirille, tavoite oli jatkaa kautta ja päästä jengiin, Pulkkinen kertoo Leijonat.comille.

Kesällä 2015 Detroit teki Vantaalta kotoisin olevan miehen kanssa vuoden pestin. Nyt Pulkkinen saattaa jäädä ilman jatkopahvia Detroitista – tai toisaalta ehkä Pulkkinen haluaa itsekin katsoa jo uusia jäitä.

– Ei ole vielä mitään uutta, Pulkkinen kommentoi ensi kauden kuvioitaan.

– Katsotaan rauhassa nämä pelit ja tämä turnaus alta pois. Kyllähän tässä kesällä tulee sitten päätöksiä aika nopeasti, että missä pelataan ensi vuonna.

Näyttöjä – ja sopimusta tiskiin

Pulkkinen viilettää Leijonien matkasssa nelosketjussa yhdessä Tomi Sallisen ja Antti Pihlströmin kanssa. Mitään mullistavaa ”Pulun” ketju ei ole vielä ennättänyt esittää, mutta tietysti MM-kisat ovat vasta alussa.

– Siinä ollut hyvä pelata. Ei todellakaan mitään valittamista. Hienoa olla ylipäätänsä messissä, Pulkkinen tunnelmoi.

Pulkkinen on saanut myös vastuuta ylivoimalla, mutta se suurin vahvuus, hurja laukaus, ei ole tuottanut tulosta. IIHF:n tilastojen mukaan maalintekijänä tunnettu ”Pulu” on laukonut neljässä ottelussa yhteensä 11 kertaa kohti maalia. Maalisarake näyttää yhä nollaa.

Syöttöpisteitä on toki kasassa kaksi, ja on Pulkkisella vielä roimasti aikaa vakuuttaa kaikki osaamisestaan.

Silti tietysti lisänäytöistä olisi apua, kun pelataan uudesta sopimusta.

– Totta kai se helpottaa, kun pelaa hyvin. Ihan sama missä pelaa, niin ainahan sitä on pienessä näyteikkunassa. Ei pidä liikaa miettiä. Pelaa vaan omaa rooliaan tarpeeksi hyvin.

– Eiköhän sitä sitten johonkin joukkueeseen pääse, Pulkkinen tokaisee rentoon tyyliinsä.