Neuvostoliiton ja Venäjän maajoukkueissa vuosina 1988-2002 pelannut Pavel Bure pitää Suomea ja Kanadaa Venäjän pahimpina vastuksina tämän kevään MM-kisoissa.

Suomi ja Kanada ovat ainoat joukkueet, jotka ovat voittaneet kaikki ottelunsa varsinaisella peliajalla näissä MM-kisoissa. Bure ei kuitenkaan löydä yllätyksiä kummankaan joukkueen pelistä.

– Kaikki pelaavat omilla vahvuuksillaan, ja meidän pelaajamme tuntevat nuo vahvuudet, joten en usko, että tulee yllätyksiä. Se voittaa, joka pelaa parhaiten nimenomaan omaa peliään, Bure sanoo R-Sport-sivustolle.

Toiveet uusissa NHL-vahvistuksissa

Venäjän joukkueeseen liittyy viikonloppuna NHL:stä Washington Capitals -kolmikko Aleksandr Ovetškin, Jevgeni Kuznetsov ja Dmitri Orlov (lue uutinen). Bure odottaa heiltä paljon.

– Valmennusjohto kutsui mukaan pelaajat, jotka pelaavat tärkeässä roolissa NHL:ssä, ja he ehdottomasti vahvistavat joukkuetta. Täytyy vain enää löytää nopeasti parhaat mahdolliset ketjukoostumukset ja päästä mukaan ratkaisuotteluihin, Bure toteaa R-Sportille.

Bure muistetaan Suomessa parhaiten Naganon vuoden 1998 olympialaisten välierästä, jossa hän iski viisi maalia Suomen verkkoon. Se on yhdessä olympialaisten jääkiekko-ottelussa tehtyjen maalien ennätys.