On taas se aika vuodesta. Kansa (tai ainakin media) muistelee Mikael Granlundin ilmaveivimaalia. Nyt vielä erityisen paljon, kun tempusta on aikaa viisi vuotta.

Ei kysytä tässä jutussa ilmaveivikommentteja erilaisilta julkisuuden henkilöiltä. Heitetään sen sijaan tiskiin äänet ilmaveiviselostuksen takana. Joku saattaa miettiä, puhutaanko nyt kenties Antero Mertarannasta ja samaan aikaan ruotsiksi selostaneesta Kaj Kunnaksesta.

Ei. Nyt puhutaan Mertarannasta ja valkovenäläisestä Dmitristä. Dmitri on mies, joka päätti opetella Mertarannan selostuksen nuotista nuottiin. Eikä ole muuten jäänyt YouTubessa kovin paljon jälkeen.

Video ”Mertarannan reaktio Granlundin ilmaveiviin” on kerännyt noin 718 000 näyttökertaa. ”Dmitri toistaa Mertarannan perään” -videota on katsottu noin 592 000 kertaa. Päätä itse, kumpi on kovempi. Sanottakoon vielä, että Dmitrin imitointi alkaa jotakuinkin kohdasta 00:27.