Kisoja on nyt ensimmäinen viikko takana. Tänään ei Leijonat pelannut ja ennakkosuosikit olivat omissa kamppailuissaan vahvoilla.

Moskovan A-lohkon avausottelussa Tšekki kaatoi odotetusti 3-1-lukemin Kazakstanin kapteeni Tomas Plekanecin osuttua kahdesti. Voiton myötä Tšekki jatkaa lohkon kärjessä viiden pisteen erolla Venäjään. Samalla varmistui joukkueen puolivälieräpaikka

Myöhäisemmässä Moskovan pelissä mentiinkin sitten jatkoajalle, kun toisensa tärkeässä ottelussa kohtasivat Tanska ja Latvia. Kamppailu venyi 2-2-tilanteessa voittomaalikilpailuun, mikä ratkesi lopulta pohjoismaalaisille. Ratkaisevan rangaistuslaukauksen sisään laittoi Nicklas Jensen. Kahden voitetun pisteen myötä Tanska on pisteen neljäntenä olevaa Sveitsiä perässä.

B-lohkossa ennakkosuosikit olivat vahvoja. Pietarin avauspelissä USA murskasi selvästi 5-1-lukemin Unkarin. Yhdysvaltalaisten tehomies oli 2+1-pisteet kerännyt Nick Foligno. Keith Kinkaid kohtasi ottelussa USA:n maalilla vain kahdeksan laukausta. Myöhäisemmässä pelissä puolestaan Saksa voitti 5-2-numeroin Valko-Venäjän maalivahti Thomas Greissin debyytissä. Tulosten myötä USA nousi B-lohkon kolmanneksi ja Saksa on pisteen perässä neljäntenä.

Suomen pelit jatkuvat huomenna aamupäivästä Ranskaa vastaan. Ottelu alkaa jo kello 12:15.