NHL-lupauksiin erikoistunut ESPN:n toimittaja Corey Pronman listaa suomalaisen Olli Juolevin varausikäisten pelaajien parhaaksi puolustajaksi. Pronmanin mukaan Juolevi varataan tulevan kesän varaustilaisuudessa jo kahdeksantena.

– Juolevi on hyvä luistelija ja kiekonkäsittelijä, kuten kilpakumppaninsakin. Erottava tekijä on peliäly, Pronman kirjoittaa ESPN:n verkkosivuilla.

– Hän on muita puolustajia fiksumpi ja pystyy dominoimaan peliä kentän molemmissa päädyissä.

Vakuutti U20-kultajoukkueessa

Juolevi oli vuodenvaihteessa yksi nuorten MM-kultaa voittaneen U20-maajoukkueen avainpelaajista. Huipputurnaus siivittää Pronmanin mukaan suomalaisen muiden puolustajien edelle.

– Juolevi kirjautti nuorten MM-turnauksessa uuden alle 18-vuotiaiden piste-ennätyksen. Hän pelasi yhden parhaista turnauksista, joita olen koskaan nähnyt 17-vuotiaalta puolustajalta.

Puolustajan vahvuudet ja heikkoudet ovat toimittajalla hyvin hallussa. Pientä kokoaan Juolevi paikkaa sijoittumisella ja taistelutahdolla.

– Hän ei pelkää ottaa riskejä, mutta on hyvin laskelmoiva niiden suhteen. Jos hän ottaa riskin, se ei yleensä vahingoita joukkuetta.

– Juolevi on hyvän sijoittumisensa ansiosta luotettava puolustaja. Hieman pienestä koosta huolimatta hän taistelee hurjasti voittaakseen kaksinkamppailuita.