Leijonat palaa tänään peräti kahden välipäivän jälkeen tositoimiin. Vastaan asettuu Ranska, jolla on kisoista kasassa tähän mennessä kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Auvitulla vastassa tuttuja miehiä

Suomalaisten katseet Ranskan kokoonpanossa kohdistuvat Yohann Auvituun. Tällä kaudella läpimurron Liigan puolustajien eliittiin tehnyt Auvitu on pelannut Suomessa vuodesta 2008-2009 asti. Jyväskylästä JYP-Akatemian ja JYP:in liigamiehistön kautta HIFK:iin kulkeutunut puolustaja valittiin kuluneella kaudella Liigan parhaaksi puolustajaksi. Auvitu oli myös Liigan pudotuspelien tehokkain puolustaja. MM-kisoissa tehoilu ei ole ollut aivan vastaavalla tasolla. Neljään otteluun Auvitu on tehnyt kaksi (0+2) tehopistettä.

Ranskan kokoonpanossa on myös muita Suomen sarjoista tuttuja pelaajia. Charles Bertrand on pelannut Liigaa ja Mestistä Vaasan Sportin paidassa. Samassa joukkueessa on pelannut myös Damien Fleury, joka pelaa tällä hetkellä Saksan DEL-liigassa.

Ei putoamispeikkoa

Ranska on pelannut yhtäjaksoisesti MM-kisojen korkeimmalla tasolla jo vuodesta 2008 saakka. Putoaminen ei tule tänäkään vuonna kysymykseen, sillä Ranska isännöi ensi kevään MM-kisoja yhdessä Saksan kanssa. Joukkue saa siis pelata sikäli paineettomassa tilassa.

Ranska aloitti kisat hieman yllättävällä voitolla Saksasta. Lohkon heittopussiksi osoittautunut Unkari ei tuottanut vaikeuksia Ranskalle, vaan joukkue murskasi Unkarin peräti 6-2. Tappiot Ranska on kokenut odotetusti USA:lle ja Slovakialle. Viidellä pisteellä Ranska on vielä mukana taistelemassa lohkon neljännestä sijasta.

Ranskan ja Suomen välinen ottelu alkaa tänään klo 12.15. Peli näkyy MTV Sport 1- ja MTV3-kanavilla.