Jani Lajunen pääsi lauantain Ranska-ottelussa ensimmäistä kertaa Suomen pelaavaan kokoonpanoon näissä MM-kisoissa. Tilastojen perusteella Lajusesta oli Leijonille tänään hyötyä erityisesti aloituksissa.

Lajunen nousi nimittäin heti ensimmäisellä pelillään MM-kisojen aloitustilaston kärkipaikalle. Hän voitti kuusi aloitusta ja hävisi kaksi. Voittoprosentiksi aloituksissa muodostui 75. Tilastoa katsoessa täytyy toki pitää mielessä, että Lajunen on pelannut toistaiseksi vain Ranskaa vastaan. Muut listalla olevat pelaajat ovat olleet mukana myös peleissä, joissa vastustajat ovat olleet kovempaa luokkaa kuin Ranska.

Aloitustilaston kymmenen kärki näyttää suomalaisittain poikkeuksellisen hienolta, kun listalle mahtuvat myös Mikko Koivu, Aleksander Barkov ja Tomi Sallinen.

Top 10: Parhaat aloittajat

1. Jani Lajunen (FIN) 75,00 %
2. Gaetan Haas (SUI) 68,18 %
3. Mikko Koivu (FIN) 65,91 %
4. Pavel Datsjuk (RUS) 65,71 %
5. Mark Scheifele (CAN) 65,62 %
6. Aleksander Barkov (FIN) 65,22 %
7. Robert Rosen (SWE) 63,04 %
8. Tomi Sallinen (FIN) 62,16 %
9. Morten Madsen (DEN) 61.86 %
10. Felix Schutz (GER) 61,54 %