Henrik Tömmernes edusti Tampereen Tapparaa kaudella 2014-2015. Ruotsalaispuolustaja pääsi samalla seuraamaan läheltä tuolloin 16-vuotiaan Leijona-hyökkääjä Patrik Laineen kehitystä.

Laine on jatkanut hurjaa nuorten maailmanmestaruudesta alkanutta kevätkauttaan Venäjällä. MM-turnauksen viiteen ensimmäiseen otteluun on syntynyt yhdeksän tehopistettä.

Tömmernesin mukaan Laine ei vielä tuolloin Liiga-debyytistään huolimatta saanut yhtälailla vastuuta. Suurin kehitys tapahtuikin viime kesän aikana.

– Laine ei vielä pelannut sillä kaudella montaakaan ottelua, mutta harjoituksissa pystyi huomaamaan hänen mailankäsittelytaitonsa ja hurjan laukauksen. Hän oli huippulupaus, mutta kaukana valmiista. En olisi koskaan uskonut, että tällainen kehitys tapahtuu yhdessä kesässä, Tömmernes kertoo Sportbladetin haastattelussa.

Tömmernes myös kertoo, ettei Laine ollut vuosi sitten mikään sosiaalisin poika. Osasyynä saattoi olla kielimuuri.

– Hän oli melko hiljainen. Saattoi johtua siitä, ettei hän osannut hyvin englantia enkä minä puhunut suomea. Pelasimme kuitenkin yhdessä videopelejä, Tömmernes kuvailee nuorta huippulupausta.