Jääkiekon MM-kisat saatetaan järjestää seuraavan kerran Suomessa vuonna 2021. Suomi on hakuprosessissa todennäköisesti mukana.

Asiasta kertoi Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel.

– Ollaan rehellisiä: luulen, että Suomi hakee vuoden 2021 kisoja. Olen kuullut asiasta kollegaltani, Fasel sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Edellisen kerran MM-kilpailut järjestettiin Suomessa vuonna 2013. Toinen mahdollinen ehdokas kisojen järjestäjäksi on Valko-Venäjä. Suomessa kisat järjestettiin kuitenkin ennen edellisiä kisoja Valko-Venäjällä (2014), mikä saattaisi tehdä Suomesta vahvemman kandidaatin vuoden 2021 kisoille.

Toisaalta Faselilla riittää myös ylisanoja Valko-Venäjälle:

– Suomi on tosi kova maa, heillä oli MM-kisat ennen Valko-Venäjää. Pyrimme säännönmukaiseen, normaaliin prosessiin, mutta muistamme MM-kisat Minskissä – niissä kävi 600 000 katsojaa ja tunnelma oli erinomainen. Tietenkin luulen, että palaamme Valko-Venäjälle, Fasel pyöritteli.

Päivitys klo 15.31. Uutista ja otsikkoa muutettu. Suomi on vasta mahdollisesti osallistumassa hakuprosessiin.