Mediassa on paljon puhuttu Teemu Pulkkisen tilanteesta. Ennen MM-turnauksen alkamista moni uskoi, että Pulkkiselle löytyisi paikka hyökkäävistä ketjuista.

Totuus oli toisenlainen. Päävalmentaja Kari Jalonen istutti Pulkkisen nelosvitjaan, eli lähtökohtaisesti melko puolustavaan rooliin. Ranska-ottelussa Pulkkinen penkitettiin, ja sunnuntain Slovakia-pelissä maalintekijä löysi itsensä katsomosta.

– Minkä takia Pulkkinen valittiin kisoihin, jos hänelle kaavailtiin nelosketjun roolia, Leijonat.comille MM-kisojen tapahtumia kommentoiva Matti ”Hakki” Hagman ihmetteli.

Samaan hengenvetoon Hakki otti esiin Markus Granlundin, jonka pudottaminen kisajoukkueesta aiheutti Suomessa pienimuotoisen kohun. Granlundille oli tiettävästi ehditty lupailla kisapaikkaa.

– Voisiko olla, että tässä tapauksessa vaikka Markus Granlund olisi ollut parempi valinta alempiin ketjuihin. Ei Pulkkisella ole mielestäni mitään käyttöä kolmos-nelosketjuissa, jotka pelaavat puolustusvoittoista peliä ja saavat peliaikaa huomattavasti vähemmän kuin kärkiketjut.

Miksei Pulkkinen sitten ole saanut mahdollisuutta kärkiketjuissa?

– Käännetään tämä kysymys: kenet sieltä voisi ottaa pois? Vaikuttaa siltä, että meillä on liian taitava joukkue.