Patrik Laineesta voi tulla 18-vuotiaana kuudes MM-kisojen pistepörssin voittava suomalaispelaaja. Tampereen Tapparan hyökkääjä on kuuden pelatun ottelun jälkeen jaetulla ykkössijalla isäntämaa Venäjän Vadim Šipatšovin kanssa. Venäläisellä on yksi peli vähemmän pelattuna.

Edellisen kerran suomalainen voitti pistepörssin kolme vuotta sitten Ruotsin ja Suomen järjestämissä kisoissa. Petri Kontiola keräsi tuolloin tehot 4+12=16. Muita MM-kisojen pistepörssin voittaneita Leijonia ovat muun muassa Jarkko Varvio ja Juha Ylönen.

Laineen lisäksi pistepörssin voitossa on vahvasti kiinni ketjukaveri Aleksander Barkov. Keskushyökkääjä on tehnyt yhden pisteen nuorukaista vähemmän.

MM-kisojen pistepörssin Top 5 tällä hetkellä

1. Patrik Laine (Suomi) 6+4=10
2. Vadim Šipatšov (Venäjä) 3+7=10
3. Derick Brassard (Kanada)3+6=9
3. Artemi Panarin (Venäjä) 3+6=9
3. Aleksander Barkov (Suomi) 3+6=9