Jääkiekon MM-kisojen lohkovaihe alkaa olla viimeisiä otteluja vaille valmis. Pietarissa pelanneen Suomen pelit ovat sujuneet mallikkaasti, ja myös tunnelma hallissa on ollut Leijona-fanien ansiosta loistava.

Pietarin kaupungin varakuvernööri Vladimir Kirillov kertoo uutistoimisto Tassille, että Pietarin ottelut ovat muutenkin vetäneet yleisöä.

– Otteluissa on käynyt yli 100 000 ihmistä ja fanzonella yli 40 000. Erityiselle kentälle on pystytetty 12 x 7 metrin kokoinen näyttö. Itse läsnäolo ja tunnelma ovat edesauttaneet sitä, että kaikki fanit ovat olleet oikein tyytyväisiä, Kirillov sanoi.

Kirillovin mukaan Suomesta Pietariin on kisoja saapunut seuraamaan vähintään 3 000 Leijona-fania. Tiistai-iltana lohkon päättävään Kanada-Suomi-otteluun odotetaan peräti yli 5 000:tta suomalaista.

Unkari on yllättänyt

Myös muista B-lohkon maista on ollut faneja paikalla Pietarissa. Erityisesti pitkästä aikaa mukana olevan Unkarin kannattajat ovat tehneet Kirilloviin vaikutuksen.

– Unkarilaiset ovat yllättäneet suurimmin. Yli 500 äärettömän positiivista fania, jotka käyvät jokaisessa joukkueensa ottelussa.