Washington Capitalsin Jevgeni Kuznetsov saapui perjantaina jääkiekon MM-kisoihin Moskovaan ja pelasi jo lauantaina Venäjän paidassa ensimmäisen pelinsä Sveitsiä vastaan. Alku oli menetyksekäs: Kuznetsov iski Sveitsin verkkoon komean voittomaalin.

Venäjä on tällä hetkellä kisojen A-lohkon kolmosena Tšekin johtaessa lohkoa. Venäjällä on vielä mahdollisuus lohkon ykkössijaan, mutta Kuznetsov ei kuitenkaan usko siihen.

– On harmittavaa, ettemme nähtävästi saa lohkon ykköspaikkaa – Tšekki ei luovu siitä, Kuznetsov sanoi toimittajille venäläisen R-Sport-sivuston mukaan.

Jos Venäjä ja Tšekki päätyvät lohkossa tasapisteisiin, Tšekki menee edelle, sillä se voitti Venäjän turnauksen avauspelissä.

Kova vastus kelpaisi

Venäjän puolivälierävastus tulee B-lohkosta, jossa jatkopaikan ovat jo varmistaneet Kanada ja Suomi. Lisäksi Saksan jatkopaikka alkaa olla hyvin lähellä. Kuznetsov ei osaa sanoa, mikä maa olisi Venäjän kannalta paras, mutta hänellä on kuitenkin henkilökohtainen mielipide asiaan.

– Ei meille ole väliä, ketä vastaan pelaamme. Mutta jos minulta kysytään, niin pelaisin mieluummin Suomea kuin Saksaa vastaan puolivälierässä, Kuznetsov kertoi R-Sportin mukaan.

– Mitä kovempi vastus, sitä parempi. Mitä parempi vire, sitä kovemmin tulee voitto, Kuznetsov perusteli valintaansa.