Pari vuotta sitten järjestetyissä Sotšin olympialaisissa saatiin vielä nauttia NHL-pelaajien tähdittämästä olympiajääkiekosta. Kahden vuoden kuluttua tilanne voi hyvinkin olla erilainen.

– Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on sanonut selvästi, ettei se aio maksaa pelaajien kuljetus- ja vakuutuskuluja. Meidän on löydettävä jostain 10 miljoonaa dollaria (8,9 miljoonaa euroa) budjettiimme, jotta voisimme maksaa nuo kulut, Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja René Fasel sanoi järjestön verkkosivuilla.

Taloudellinen puoli ei ole ainoa haaste.

– Meidän on (lisäksi) suostuteltava NHL:ää ja NHLPA:ta (NHL-pelaajien järjestö) tulemaan. Nyt meillä on uutena haasteena järjestömme sisällä se, että saamme ihmiset ymmärtämään, että meidän on hankittavaa lisää rahoitusta. Tilanne näyttää siis aiempaa hankalammalta.

Seuraavat talviolympialaiset järjestetään Etelä-Korean Pyeongchangissa 9.-25.2.2018.