Kanadan kapteenin Corey Perryn polvitaklaus Suomen Patrik Laineeseen oli eilisen puhutuimpia tapahtumia. Nyt siihen on ottanut kantaa kokenut liigatuomari Jari Levonen.

Televisiosta tilanteen nähneen Levosen mielestä teko oli harkittu ja rangaistus olisi ilman muuta ollut ansaittu.

– Minun silmiini se näytti harkitulta teolta, vaikka hyvin hän yritti sen peittää. Kyllä siitä olisi pitänyt vähintään kaksiminuuttinen tulla. Olisi voinut pistää pihallekin. Kyse oli kiekottomasta kohteesta. Törkeää vahingoittamisyritystä en siinä nähnyt, Levonen kommentoi tilannetta Ilta-Sanomille.

Levonen vihelsi kansainvälisellä erotuomariurallaan vuoden 2006 ja 2010 arvokisoissa. 49-vuotiaan suomalaisen mielestä jäähyn Perrylle olisi voinut antaa ainakin estämisestä.

– Siitäkin voi nykysääntöjen mukaan antaa 5+20 minuuttia. Oli selvää, että Laineen kaltaiseen pelaajaan kohdistuu Kanada-pelissä kova prässi. Mutta rehti kovuus ja verbaalinen rassaaminen ovat ihan eri juttu kuin tuollaiset temput. Noita ei voi hyväksyä.