Suomen ja Kanadan välisessä ottelussa puhutti paljon kanadalaisten törttöily.

Vaahteranlehdet yritti jatkuvasti tehdä pieniä koiruuksia muun muassa Patrik Lainetta kohtaan. Rumin temppu (katso tästä) nähtiin Corey Perryltä, jonka tekoa Suomen päävalmentaja Kari Jalonen kutsui pelin jälkeen vahingoittamisyritykseksi (lue juttu).

Laine itse suhtautui kuumentamisyrityksiin melko viileästi. Jopa niin viileästi, että nuorukainen taisi saada tässä tapauksessa sen kuuluisan viimeisen naurun.

– Tuollaisia tilanteita ei vain voi välttää. On vain jatkettava pelaamista. Ehkä heitä ärsytti, koska olen nuori ja omasta mielestäni aika hyvä, Laine sanoi kanadalaiselle The Hamilton Spectator -lehdelle.

Pienen kuittailun vastapainoksi Laine jakoi vastustajilleen myös kehuja.

– He ovat hyviä jätkiä pelaamaan. En kyllä yhtään ihmettele, että nuo ovat ihan NHL:n kärkijätkiä, joita tuolla pelasi vastassa, Laine sanoi suomalaislehdistölle.

Laineen mukaan vielä on tekemistä nopeuden kehittämisessä.

– Vielä kun jalkoihin saa vähän poweria. Nuo pojat ovat tehneet aika paljon enemmän työtä sen nopeuden eteen. Minä en ole niin paljon pystynyt tekemään. Uskon, että tulevina kausina aika paljon parantuu.