14. MM-kisapäivä tarjoaa turnauksen ensimmäiset pudotuspelit. Leijonat kohtaa puolivälierissä A-lohkon neljännen paikan ansainneen Tanskan.

Suomi pelaa ottelunsa iltapäivällä. Moni ajattelee Tanskaa pelkkänä suupalana, mutta alkusarjassa Tšekinkin voittanut ryhmä ei sitä ole.

Joukkueessa on 1091 ottelun NHL- ja 978 ottelun SHL-kokemus, joten nukahteluista rokotetaan takuulla. Tanskan puolelta kannattaa seurata mm. Lars Elleriä, Jannik Hansenia, Nikolaj Ehlersiä ja puolustajista vaikkapa Helsingin Jokereihin ensi kaudeksi siirtyvää Oliver Lauridsenia.

Suomi lähtee otteluun kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina. Lohkon ykkössija ja vakuuttava voitto Kanadasta nostavat Leijonat Venäjän ohella suurimmaksi mestarisuosikiksi.

Mitä muuta luvassa?

Toisessa iltapäiväottelussa vastakkain asettuvat Tšekki ja USA. A-lohkon voittanut Tšekki olisi todennäköisesti halunnut paperilla helpomman vastuksen, koska se on vihdoin pelannut hyvää ja kurinalaista jääkiekkoa. USA:n pelivire on ollut sen totutulla MM-tasolla, mutta tosipelit saattavat sytyttää joukkueen kovaan taisteluun slaavilaisia vastaan.

Illalla Kanada saa vastaansa hieman kompuroineen ja pienessä kriisissäkin olleen Ruotsin joukkueen. Lukuisista kieltäytymisistä huolimatta Ruotsi on saanut kasaan nimellisesti hyvän joukkueen, mutta illalla nähdään, miten hyvin se pelaa joukkueena Kanadan tähtisikermää vastaan.

Isäntämaa Venäjä kohtaa puolivälierissä yllättäen lohkonsa kolmanneksi taistelleen Saksan. NHL-konkari Marco Sturmin luotsaama Saksa hävisi Sveitsille ja Ranskalle, mutta voitti USAn ja Slovakian. Venäjä on luonnollisesti selkeä ennakkosuosikki.

Vetovihje

Leijonat yllätti Kanadan ja otti selkeän voiton. Yksi voiton takuumiehistä oli Kanadan Cam Talbot, joka pelasi surkean ottelun. Suomi teki yhdeksällä maalipaikalla neljä maalia. Tanskaa vastaan Leijonat tuskin näin suurella prosentilla hyödyntää maalipaikkojaan. Suomen puolustus pelaa syvällä sumpussa, mikä hankaloittaa nopeita lähtöjä.

Nyt vastaan ei tule aggressiivisesti karvaava Kanada, vaan peruutteleva Tanska. Se tarkoittaa, että Suomi saa todennäköisesti selvästi vähemmän ylivoimahyökkäyksiä kuin Kanadaa vastaan. Tämän lisäksi kerrasta poikki -peli johtanee siihen, että otteluun lähdetään puolustus edellä. Näistä lähtökohdista saamme 58 prosentin todennäköisyyden alle 5.5 maalia. Vedonlyöntimarkkina tuijottaa enemmän Suomen suurinumeroista voittoa Kanadasta sekä Tanskan rökäletappiota Venäjälle, ja antaa lahjakertoimia underista.

Puolivälieräottelut tänään

Suomi-Tanska klo 16:15 (MTV 3/MTV Sport 1)
Tšekki-USA klo 16:15 (MTV Max)
Kanada-Ruotsi klo 20:15 (MTV Max)
Venäjä-Saksa klo 20:15 (MTV Sport 1)