14:s kisapäivä takana ja nyt saatiin puolivälierät pakettiin. Yllätyksiä ei yhtä lukuunottamatta nähty.

Suomi avasi päivän Pietarissa upottamalla 5-1-numeroin rutiinilla Tanskan. Leijonien suurin onnistuja juutteja vastaan oli kahdesti osunut Mikael Granlund. Iltapäivän toisessa ottelussa Moskovassa Patrik Laineen kilpakumppani Auston Matthews nousi USA:n sankariksi, kun maa yllätti A-lohkon voittajan Tšekin. Matthews iski Yhdysvaltojen tasoituksen ja iski ratkaisun voittomaalikilpailussa.

Iltaottelut olivatkin suosikkien juhlaa. Pietarissa Leijonien löylyttämä Kanada lähetti Ruotsin parkuen kotimatkalle. Vaahteranlehdet löylytti Tre Kronoria murskaavin 6-0-numeroin. Kanadan tehokkaimpia olivat kolme tehopistettä keränneet Mark Stone ja Mark Scheifele. Myös isäntämaa Venäjä vyöryi heikon avauserän jälkeen Saksan 4-1-lukemin Saksan yli. Pistepörssiä johtava Vadim Šipatšov teki tehot 2+1 kasvattaen kokonaissaldonsa jo 16 tehopisteeseen.

Torstain tulosten myötä Suomi on lauantain välierissä turnauksen kovimman haasteensa edessä. Jos karhun kaadossa onnistutaan, finaalivastustaja on jo kertaalleen voitettu. Toisessa myöhäisemmässä parissahan kohtaavat Kanada ja USA.

Ottelut 19.5.

Suomi-Tanska 5-1
Tšekki-USA 1-2 Vl
Kanada-Ruotsi 6-0
Venäjä-Saksa 4-1