MM-kisat ovat täysillä käynnissä. Aina välillä katseita siirretään kuitenkin jo syksyllä odottavaan jääkiekon World Cupiin. Se on turnaus, jossa pelaavat käytännössä kaikki maailman parhaat pelaajat.

Teini-ikäiset Leijonat ovat ihastuttaneet MM-kisojen aikana. Vielä jokin aika sitten olisi kuulostanut absurdilta, että Patrik Laine ja Sebastian Aho valittaisiin World Cup -joukkueeseen. Nyt ajatus ei ole enää ihan mahdoton.

– Kun me rupesimme miettimään pelaajia, emme osanneet ajatellakaan heitä, Suomen World Cup -joukkueen general manager Jere Lehtinen sanoi The New York Timesin haastattelussa.

– Nuorten MM-kisojen jälkeen mietimme, että heillä voisi olla pieni mahdollisuus. Nyt he ovat jo täällä ja pelaavat erittäin hyvin.

– He ovat osoittaneet pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla. Ja mikä tärkeintä, he ovat pystyneet vaikuttamaan pelien lopputuloksiin. He ovat ehdottomasti listalla (jolta valitaan loput pelaajat World Cupiin). Heitä on vaikeaa jättää pois.

Meneillään olevissa MM-kisoissa Laine on tehnyt seitsemässä ottelussa tehot 6+4=10. Ahon tehopistesarake näyttää lukemia 1+4=5.

Tänään Leijonat kohtaa puolivälierissä Tanskan. Ottelu alkaa klo 16.15.