Suomi voitti Kanadan tiistaina jääkiekon MM-kisojen B-lohkon päätöskamppailussa. Tuloksen myötä Kanada pelaa puolivälierässä Ruotsia vastaan.

Ruotsin päävalmentaja Pär Mårts on helpottunut, että vastukseksi tuli nimenomaan Kanada eikä Suomi.

– He (suomalaiset) ovat jollakin tavalla inhottavampia. Heillä on valtavan hyvä joukkue, hyvä joukkueen koostumus. He pelaavat hyvää puolustuspeliä, joten tuntuu, että heillä on jotain meneillään. Kanada tuntuu hyvältä, Mårts kertoo Hockeysverige-sivustolla.

Sen sijaan ruotsalaispakki Erik Gustafsson olisi ottanut mielellään puolivälierässä vastaan Suomen – tosin tietyin varauksin.

– Mielestäni on aina kiva kohdata Suomi, ihan vain historian ja keskinäisen kilpailun takia. He ovat kuitenkin olleet erittäin teräviä. Kanadan rökittäminen 4-0-lukemin kertoo aika paljon siitä, millainen joukkue heillä on, Gustafsson sanoo Hockeysverige-sivustolla.