Tiistaina pelatussa Suomen ja Kanadan välisessä MM-ottelussa sattui ja tapahtui. Kanada törttöili, mutta suomalaiset eivät olleet moksiskaan.

Kanada teki koiruuksia poikkeuksellisen paljon. Entisaikaan tällainen olisi ollut normaalia pelaamista Vaahteranlehdiltä.

– Viime vuosiin verrattuna sikailua oli poikkeuksellisen paljon. Jos mennään 20-30 vuotta taaksepäin, silloinhan Nikkarit tuli ja pelotteli, ja suomalaiset vikisivät, Leijonat.comille MM-kisojen tapahtumia kommentoiva Matti ”Hakki” Hagman sanoi.

– Ei me oltu totuttu siihen. Siihen aikaan eurooppalainen ja suomalainen kiekkokulttuuri olivat puhdasta lätkää. Ei ollut todellakaan totuttu siihen, että aina vähän tilanteen jälkeen tulee poikittaista mailaa selkään tai niskaan, tai sitten tulee sopivasti iskuja pohkeisiin. Se oli sitä aikaa.

Nykyään tilanne on toinen. Ei ole enää puhtaasti eurooppalaista tai pohjoisamerikkalaista jääkiekkoa. Tyylit ovat sekoittuneet, ja suomalaiset ovat tottuneet jälkipeliin.

– Onhan tuo ajatus muuttunut ihan täysin. Kanada-pelissä Suomi ei ottanut yhtään taka-askelia missään. Luulisi noiden Nikkareidenkin tajuavan, että pelottelemalla ei Suomea voiteta. Siellä on muutamia tällaisia höyrypäitä, kuten Brad Marchand.