Joonas Donskoi ja toinen nuori eurooppalainen Tomáš Hertl tekivät kaikki kolme San Jose Sharksin maalia joukkueen voittaessa St. Louis Bluesin viime yönä lukemin 3-0. Voitolla San Jose siirtyi konferenssifinaaleissa 2-1-johtoon. Nuorten eurooppalaisten edesottamuksia hämmästeltiin paikallisen Mercury Newsin urheilusivuilla.

– Donskoin ja Hertlin ei todellakaan pitäisi pystyä tekemään tuollaista mitä he viime yönä tekivät viimeistelemällä kaikki joukkueen kolme täyosumaa, Mercury Newsissa kirjoitetaan.

– He ovat nuoria pelaajia, jotka ovat ensimmäistä kertaa näin kovassa paikassa. Come on, kaksi nuorukaista Euroopasta!

Lauo, Lauo!

Donskoi on tunnettu näyttävistä harhautuksista, eikä niinkään tulisesta laukauksesta. Viime yönä raahelainen näytti hallitsevan laukomisenkin salat kiitettävästi. Donskoi naulasi kiekon maaliin vastahyökkäyksen päätteeksi tulisella rannelaukauksella.

– Yleensä yritän harhautella liikaa. Tällä kertaa hoin mielessäni, että lauo, lauo! Donskoi kertasi maaliaan.