Jääkiekon MM-kisojen isäntämaa Venäjä pelaa lauantaina Suomea vastaan välierässä, mutta torstain Saksa-puolivälierän jälkeiset tapahtumat puhuttavat yhä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Venäjän joukkueen entinen tiedottaja Igor Larin otti esiin, että ensimmäistä kertaa MM-kisojen pudotuspeleissä vastakkain oli kaksi saksalaista valmentajaa, sillä Venäjän päävalmentaja Olegs Znaroksilla on myös Saksan kansalaisuus. Znaroks puolestaan sanoi pahoittelevansa sitä, ettei ”kuristanut Larinia heti alkuunsa”.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Adam Steiss pitää Znaroksin puheita paheksuttavina.

– Käsittelemme Znaroksin käytöstä. En tiedä, vitsailiko hän vai ei, mutta me tutkimme tilannetta. Joka tapauksessa ei ole hyväksyttävää, että joukkueen valmentajalta tulee tuollaisia kommentteja toimittajille, Steiss sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.