Tänään mennään taas. Luvassa on turnauksen toistaiseksi tärkein peli, kun Suomi kohtaa välierässä isäntämaa Venäjän. Ottelu alkaa klo 16:15.

Suomella on hiukan loukkaantumishuolia, sillä Anssi Salmelan lisäksi Lasse Kukkonen on todennäköisesti sivussa. Näin ollen Leijonien on tultava toimeen kuudella puolustajalla, kuten Tanska-ottelussa. Hyvä uutinen sen sijaan on se, että Aleksander Barkov mitä todennäköisimmin palaa pelaavaan kokoonpanoon.

Suomen ja Venäjän ketjuvertailussa merkille pantavaa on se, että Venäjän tehot ovat vahvasti ykkösketjun (Artemi Panarin-Vadim Šipatšov-Jevgeni Dadonov) harteilla. Šipatšov johtaa turnauksen pistepörssiä 16 pisteen saldolla. Se tarkoittaa keskimäärin tasan kahta pistettä per peli.

Suomen pisteet ovat jakautuneet tasaisemmin. Esimerkiksi pistepörssin 12 parhaan joukossa on viisi suomalaishyökkääjää, joista Patrik Laine on 11 pisteen potillaan Leijonien ykkönen.

Mitä muuta luvassa?

Toinen välieräottelu pelataan niin ikään naapurusten kesken. Kanada kohtaa Yhdysvallat, joten tässä pelissä on kyse Pohjois-Amerikan herruudesta.

Suomi on tässä turnauksessa jo kohdannut sekä Kanadan että USA:n. Yhdysvallat kaatui 3-2 ja Kanada lähestulkoon rökitettiin lukemin 4-0.

Puolivälierissä Kanada puolestaan tyrmäsi Ruotsin 6-0 ja USA yllätti Tšekin voittomaalikilpailun jälkeen 2-1. Välierässä Kanada on selkeä ennakkosuosikki. Ottelu alkaa klo 20:15.

Välieräottelut tänään

Suomi-Venäjä klo 16:15
Kanada-USA klo 20:15