Kanada kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen USA:n lukemin 4-3 ja eteni Suomen vastustajaksi finaaliin. Tapahtumarikkaassa ottelussa joukkueet johtivat vuorotellen, mutta lopulta nimekkään Kanadan rutiini riitti selättämään Yhdysvallat.

USA aloitti ottelun terävämmin, mutta avauserän vanhetessa Kanada tuli paremmin peliin mukaan. Brendan Gallagher siirsi Kanadan 1-0-johtoon yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Kaksi minuuttia ennen erän päätössummeria Brad Marchand namutteli Cody Cecin kanssa toteutetun kauniin yhteispelin päätteeksi vaahteranlehdet jo kahden maalin karkumatkalle.

Tapahtumarikas toinen erä

USA:n toisen erän alku oli sensaatiomainen. Joukkue teki kymmenen minuutin sisällä kolme maalia ja kiilasi Kanadan ohi kuskin paikalle. Heti toisen erän alkuminuuteilla Patrik Laineen kanssa NHL-draftin ykkösvarauksesta kilpaileva Auston Matthews lämäsi USA:lle 2-1-kavennuksen. Vain hetki tämän jälkeen David Warsofsky tasoitti ottelun nopeasta hyökkäyksestä 2-2:een. Tyler Motte kruunasi tykityksen 3-2-johtomaalillaan.

Tämän jälkeen oli jälleen Kanadan vuoro osua. Derick Brassard tasoitti ylivoimalla lukemat 3-3:een.

Kanadan kantti kesti

Kolmannen erän alussa Nashville Predatorsin puolustaja Ryan Ellis lämäsi vaarattoman näköisestä tilanteesta Kanadan jälleen johtoon. 4-3-lukemat säilyivät tulostaululla ottelun loppuun saakka, vaikka Yhdysvalloilla oli monta läheltä piti -tilannetta ottelun loppuhetkillä.

Suomen ja Kanadan välinen MM-finaali pelataan sunnuntaina kello 20.45.