Suomi on selvittänyt tiensä MM-turnauksen loppuotteluun hiljennettyään isäntämaa Venäjän Moskovan jääpalatsissa. Ratkaiseva oli toinen erä, jossa Leijonat rankaisi karhua kolmesti. 3-1-voiton myötä finaalissa vastaan tulee joko Kanada tai USA.

Ensimmäistä kertaa tappioasemaan

Leijonien ottelu sai pahimman mahdollisen alun. Mikko Koskinen pomputti Ivan Teleginin laukauksen eteensä ja Sergei Shirokov löi irtokiekosta Venäjän 1-0-johtoon. Suomi oli joutunut ensimmäistä kertaa turnauksen aikana tappioasemaan.

Suomella oli avauserän puolivälissä tilaisuus tasoittaa Artemi Panarinin otettua koukkaamisesta hölmön hyökkäyspään jäähyn. Lähellä käytiinkin, kun Aleksander Barkov laukoi pienestä kulmasta. Veto osui Leijonien harmiksi vain tolppaan ja näin Venäjän johtoasema säilyi. Tätä parempaan paikkaan Suomi ei avauserässä päässyt.

Ahon maalit sekoittavat Venäjän pakan

Suomen avauserän lopusta kantanut vahva ote jatkui tauon jälkeen. Kuusi minuuttia ehti kulua ja Leijonat olivat jälleen ylivoimalla. Jäähyn hankki Leo Komarov, jonka Alexei Marchenko joutui kahvaamaan jäihin. Hetken kuluttua Granlund antoi kovan syötön, josta Sebastian Aho iski rannelaukauksellaan pelin tasoihin hiljentäen Jääpalatsin venäläisyleisön.

Venäjällä oli pian maalin jälkeen tilaisuus ottaa johtoasema takaisin Aleksandr Ovetškinin vapauduttua läpiajoon. Onneksi Koskinen oli hereillä ja nollasi tähtihyökkääjän.

Toisen erän viimeiset minuutit olivatkin sitten oikeaa sinivalkoista hurmosta. Ensin juuri Suomen rangaistuksen päätyttyä Jussi Jokinen laukoi one-timerista Leijonat johtoon Patrik Laineen mainiosta tarjoilusta. Vain hetkeä myöhemmin Ovetškin työnsi Esa Lindellin läpiajossa maalin sisään ja Suomi pääsi ylivoimalle. Jäähystä rankaistiin, kun Aho ohjasi maalinedustalta Jarno Koskirannan laukauksen Bobrovskin selän taakse.

Venäjä painoi päätöserässä hullun lailla Suomen maalille ja Koskisella riitti töitä yllin kyllin. Suomalaisvahti kesti isäntämaan paineen ja Suomen johto piti. Leijonat siis komeasti finaaliin numeroin 3-1.