Tänään on tarjolla jääkiekkoherkkua, kun Suomi ja Venäjä iskevät yhteen MM-kisojen välierässä. Molemmat joukkueet ovat olleet hurjassa vireessä. Venäjä on voittanut seitsemän peliä putkeen. Suomi ei ole hävinnyt kisoissa yhtään peliä, eli voittoja on takana kahdeksan. Katsotaanpa, miltä joukkueiden tilastot näyttävät ennen jännittävää välierää.

Ylivoima

Leijonat on kisojen kolmanneksi paras ylivoimajoukkue. Etenkin Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin johtama ylivoimaviisikko on ollut todella vaarallinen. Venäjä on hieman yllättäen vasta kisojen seitsemänneksi paras joukkue ylivoimalla. Leijonien ylivoimaprosentti on 28,57, kun Venäjän vastaava on 22,22. Suomi on tehnyt kymmenen ylivoimamaalia, Venäjä kahdeksan.

Alivoima

Tällä mittarilla Leijonat on selvästi Venäjää edellä. Leijona-joukkue on ollut kisojen toiseksi paras joukkue tappamaan vastustajan ylivoimia heti Kandan jälkeen. Venäjä sen sijaan on vasta sijalla 11. Leijonien alivoimaprosentti on 86,96. Venäjällä sama luku on 79,17.

Maalivahtipeli

Maalivahtipelissä verrataan joukkueiden maalivahtien yhteistä torjuntaprosenttia. Tämän tilaston mukaan Suomella ja Venäjällä on kisojen kaksi parasta maalivahtiosastoa. Venäjän maalivahtien yhteenlaskettu torjuntaprosentti on 95,19, kun Leijonilla luku on 94,78.

Jäähyt

Suomi on ottanut kaikista joukkueista vähiten jäähyjä. Kahdeksan pelin jälkeen Leijonilla on yhteensä vain 50 jäähyminuuttia. Venäjä on lähes yhtä kurinalainen. Venäjä on ottanut kymmenenneksi eniten jäähyjä (77 minuuttia).

Maaliero

Leijonien maaliero on vakuuttava 34-7. Venäjä on tehnyt kaksi maalia enemmän, mutta päästänyt neljä maalia enemmän (36-11). Näin ollen Leijonien maaliero on +27 ja Venäjällä +25.

Parhaat pistemiehet

Leijonien ja Venäjän pelaajat ovat kansoittaneet pistepörssin viisi ensimmäistä sijaa. Venäjän Vadim Šipatšov ja Artemi Panarin pitävät kaksoisjohtoa. Šipatšov on takonut huimat 16 (5+11) tehopistettä. Panarinilla on kasassa 12 (5+7) tehopistettä. Heti venäläiskaksikon perässä on Leijonien komeetta Patrik Laine, joka on tehnyt ensikertalaisena jo 11 (7+4) tehopistettä. Samoissa tehopisteissä on myös Venäjän Jevgeni Dadonov ja Suomen Mikael Granlund.