Leijonilla on eilisen välierävoiton myötä allaan yhdeksän perättäistä voittoa. Siitä lähtien kun MM-kisat vuonna 1992 siirryttiin pelaamaan pudotuspelimallilla, ainoastaan Kanada ja Venäjä ovat onnistuneet voittamaan turnauksen täysin puhtaalla pelillä. Kanada on onnistunut tässä tempussa vuosina 2004 ja 2015. Venäjä teki tempun vuonna 2012. Mikäli Suomi kaataa tänään loppuottelussa Kanadan, liittyy Leijona-joukkue tähän kunniakkaaseen ryhmään.

Neuvostoliiton ylivoimaa

Voittamattomia joukkueita on nähty ennen vuoden 1992 uudistustakin. Esimerkiksi vuosikymmeniä kansainvälistä jääkiekkoa hallinnut Neuvostoliiton jääkiekkojoukkue ”Punakone” pysyi täysin voittamattomana aikaväleillä 1963-1966 sekä 1981-1984. Tuohon aikaan otteluita ei pelattu ratkaisuun saakka, vaan tasatulokset olivat mahdollisia.

Mahdollisuus muhkeaan bonukseen

Puhtaalla pelillä voitetuista MM-kisoista on palkintona muutakin kuin mainetta ja kunniaa. IIHF:n yhteistyökumppaniyritys Infront lanseerasi viime kevään kisoihin bonuspalkinnon, joka takaa MM-kisojen kaikki ottelut varsinaisella peliajalla voittavalle joukkueelle miljoona Sveitsin frangia, eli noin 900 000 euroa. Kanada onnistui korjaamaan potin välittömästi vuonna vuonna 2015. Mikäli Leijonat kaataa tänään Kanadan varsinaisella peliajalla, joutuu sveitsiläisyhtiö jälleen kaivamaan kuvetta.