Patrik Laineen kuluva kausi on ollut sensaatiomainen. Tuskin vasta 18-vuotias hyökkääjä osasi ajatella viime keväänä Mestiksen pudotuspelejä LeKissä pelatessaan, millainen kausi kesän jälkeen onkaan edessä. Tähän mennessä Laineella on plakkarissa jo kaksi mestaruutta, nuorten MM-kulta sekä Liigan mestaruus Tapparan paidassa.

Laine otti paikkansa Tapparan Liiga-joukkueesta heti kauden alussa, mutta todellinen itseluottamuspiikki iski vuodenvaihteessa pelatuissa nuorten MM-kisoissa. Tamperelainen muodosti yhdessä Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven kanssa kisojen pelätyimmän kolmikon, joka oli avainasemassa johdattamassa Nuoria Leijonia maailmanmestaruuteen kotiyleisön edessä. Laine sijoittui turnauksen pistepörssissä kolmanneksi ketjutovereidensa jälkeen tehopisteillä 7+6=13.

Arvokkain pelaaja Liiga-mestaruudessa

Nuorten MM-kisahuuman jälkeen nuorukaisella alkoi kulkea myös Liigassa. Tammi-helmikuussa Laine pelasi 18 ottelua joissa syntyi 17 (9+8) tehopistettä. Pudotuspeleissä Laine oli ilmiliekeissä. Nuori hyökkääjä voitti pudotuspelien maalipörssin kymmenellä osumalla. Laine valittiin ansaitusti pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kauden jälkeen Laine palkittiin myös Liigan vuoden tulokkaana.

Kruunuksi maailmanmestaruus?

Laineen tehoilu vakuutti myös Leijonien valmennusjohdon, ja hyökkääjä valittiin Leijonien MM-kisamiehistöön. Laine istutettiin heti alusta alken huippuketjuun Jussi Jokisen ja Aleksander Barkovin rinnalle, ja tulos on ollut murhaavaa. Laine on ennen finaalia Leijonien paras pistemies tehopisteillä 7+5=12. Illan ottelussa Kanadaa vastaan ”Patella” on mahdollisuus kruunata häikäisevä kautensa maailmanmestaruuteen. Saavutus olisi merkittävä. 18-vuotias hyökkääjä ei ole ollut menestyneissä joukkueissa ainoastaan matkustajana, vaan Laineen panos joukkuiden menestyksessä on ollut ratkaiseva.

Illalla nähdään, millaisiin urotekoihin nuorukainen MM-finaalissa yltää.