Eilen Leijonille tappion kokenut Venäjä tuli pronssiotteluun odotetusti USA:ta kovemmalla asenteella. Joukkue halusi pestä kasvonsa kotiyleisön edessä. Venäjän murskasikin kotiyleisön iloksi USA:n loppulukemin 7-2.

Venäjä siirtyi ottelussa 1-0-johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen Vjatšeslav Voinovin maalilla. Voynov laukoi kiekon siniviivalta ohi USA-vahti Keith Kinkaidin.

Sergei Mozjakin siirsi Venäjän erän puolivälin jälkeen ylivoimalla jo kahden maalin karkumatkalle. Mozjakinin kuti painui aivan yläriman alle, eikä Kinkaidilla ollut mitään mahdollisuutta torjua kiekkoa.

Neljä maalia toisessa erässä

Ratkaisevan tuntuisen 3-0-maalin viimeisteli Ivan Telegin Pavel Datsyukin upeasta syötöstä. Myöhemmin toisessa erässä Jevgeni Dadonov namutteli venäläiset jo neljän maalin karkumatkalle. USA:lle syttyi pieni toivonkipinä 4-1-kavennuksen myötä, mutta Artemi Panarin kuittasi kavennuksen nopeasti.

Pronssimitalit kaulaan

USA kaunisteli lukemia kolmannessa erässä 5-2:een Frank Vatranon toimesta. Raivokkaasti maalia toivonut kotiyleisö sai herkkua, kun Mozjakin huudatti kotiyleisöä illan toisella osumallaan. Seitsemän sekuntia ennen päätössummeria Vadim Šipatšov iski vielä kertaalleen.

Näin ollen venäläisille ripustetaan pronssimitalit kaulaan murskaaviin 7-2-lukemiin päättyneen ottelun jälkeen.