Suomen jääkiekon menestys on ollut kuluvana vuonna hurjaa. Leijonat ovat voittaneet jo maailmanmestaruudet alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, ja sunnuntaina Suomi pelaa aikuisten MM-kisojen finaalissa Kanadaa vastaan.

Venäjän päävalmentajan Olegs Znaroksin konsulttina toimiva Vladimir Jurzinov uskoo tietävänsä, mihin menestys perustuu.

– Suomen joukkueen voima on sen valmennusjärjestelmässä, nuorissa pelaajissa ja ylivoima- ja alivoimapelissä, sanoi Jurzinov uutistoimisto Tassille.

Suomessa TPS:ää menestyksekkäästi 1990-luvulla valmentanut Jurzinov on nähnyt läheltä suomalaisen jääkiekon toimintatavat.

– Ei tarvitse sanoa, että minä olisin osallisena suomalaisten menestykseen – minä työskentelin Suomessa 20 vuotta sitten. Nykyjärjestelmän he ovat luoneet itse, ja se kehittyy edelleen. Tänä vuonna he ovat voittaneet alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kullat, ja meitä vastaan nuori (Sebastian) Aho teki kaksi maalia. Heidän valmennusjärjestelmänsä on hyvin tehokas ja mielenkiintoinen.