Leijonat.comille MM-kisoja kommentoiva Matti ”Hakki”Hagman ei ollut kovin tyytyväinen finaalin jälkeen Suomen joukkuetta kohtaan esitettyyn kritiikkiin.

Suomi voitti vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa, aiemmin keväällä alle 18-vuotiaiden MM-kultaa ja nyt miehissä MM-hopeaa.

– Kuuntelen näiden näsäviisaiden juttuja MTV:n studiossa. Hannu Aravirtakin sanoo, että ollaan jäljessä. Missä vit***a ollaan jäljessä? Hakki pyörittelee.

– Hyvä, että Pasi Nurminen on tuolla. Hän sanoi heti, että 18-vuotiaat kultaa, 20-vuotiaat kultaa ja nyt miehissä hopeaa. Niin missä me ollaan jäljessä? En ymmärrä.

Hakin mielestä Suomi pelasi kunniakkaat kisat, ja hopea kaulassa voi tulla pystypäin kotiin.

– Suomi pelasi koko kisat tosi fiksusti Venäjä-peli mukaan lukien. Mutta nyt vaan vähän loppui bensa. Finaali oli pienten marginaalien peli. Kyllä Suomi saa leuka pystyssä tulla kotiin.

Kokenut kiekkomies nosti Suomen hyökkääjistä esiin nimenomaan nuoret Sebastian Ahon ja Patrik Laineen, jotka olivat jo vuodenvaihteessa voittamassa Suomelle 20-vuotiaiden mestaruutta.

– Sebastian Aho muistuttaa ihan täysin Igor Larionovia. Hän ajattelee tietokonemaisesti peliä. Tietysti sitten Patrik Laine. Aivan huikea turnaus.

Myös Mikael Granlund ansaitsi Hakilta kehut.

– Granlundin Mikke oli mielestäni Kanada-ottelussa Suomen paras hyökkääjä. Kun ikää tulee, kaikki alkaa pikku hiljaa loksahdella kohdilleen. Silloin 2011 Granlund ei vielä pystynyt haldaamaan tätä kokonaistilannetta.