Sebastian Aho löi itsensä Venäjän MM-turnauksessa läpi miesten tasolla. Huippuhetkeksi muodostui kaksi maalia isäntämaan verkkoon. Nyt 18-vuotiaan laiturin saapumista odotetaan NHL-seura Carolina Hurricanesin organisaatiossa kuin kuuta nousevaa.

Carolinassa ei ole kohdistettu 13-vuoteen yhtä suuria odotuksia tulokkaseen, mitä viime kesänä varattuun Ahoon nyt. Tuolloin oli kyse seuraa vuosia kipparoineesta Eric Staalista. Odotusarvot siis ovat Oulun Kärppien hyökkääjän kohdalla korkealla.

– Hän on kaikkien saavutustensa myötä ehdottomasti sinetöinyt paikkansa joukkueemme kokoonpanossa, Hurricanesin GM Ron Francis kommentoi Newsobserver.comille.

Ei ole vielä selvää mihin rooliin Aho istutetaan Carolinassa. Hyökkääjän monipuolisuuden myötä joku pelipaikka kuitenkin löytyy varmasti.

Francisin mukaan Aholta ei kuitenkaan odoteta liikoja.

– Ulkopuolisen mielestä voisi vaikuttaa siltä, mutta ei meistä. Meidän täytyy olla varovaisia siinä, miten me käsittelemme ja peluutamme häntä. Ahon on löydettävä oma pelityylinsä. Uskon hänen pärjäävän hyvin. Katsomme tätä pitkällä aika välillä. Aho tulee olemaan Hurricanesille tärkeä pelaaja vielä pitkään.