Joonas Donskoin edustama San Jose Sharks otti kolmannen voittonsa läntisen konferenssin finaaleissa St. Louis Bluesia vastaan lukemin 6-3. Näin ollen San Jose on voiton päässä historiansa ensimmäisistä Stanley Cup -finaaleista.

Yön ottelussa eniten pisteitä keräsivät San Josen Joe Pavelski (2+1) ja Joe Thornton (0+3). Pudotuspelien maali- ja pistepörssien kärkipaikalle noussut Pavelski osoitti taituruuttaan 4-3-voittomaalissa. Brent Burnsin laukaus olisi mennyt St. Louisin maalin ohi, mutta Pavelski onnistui kurottamaan siihen mailallaan ja ohjaamaan sen sisään.

Sekä Donskoi että St. Louisin Jori Lehterä jäivät ottelussa ilman pisteitä. Donskoi sai jääaikaa 15:59 ja Lehterä puoli minuuttia vähemmän.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Joonas Donskoi, San Jose Sharks: 0+0, jääaikaa 15:59
Jori Lehterä, St. Louis Blues: 0+0, jääaikaa 15:28

San Jose Sharks – St. Louis Blues 6-3

San Jose johtaa ottelusarjaa 3-2.