Sebastian Aho jättää kesällä Kärpät taakseen siirtyäkseen NHL-jäille Carolina Hurricanesiin. 18-vuotiaan hyökkääjän alkuvuoden alle 20-vuotiaden maailmanmestaruutta on seurannut MM-hopea ja valinta World Cup -joukkueeseen.

Ahoa odotetaan Carolinassa kuin kuuta nousevaa (lue uutinen tästä). Leijona-lupaus tehtaili Venäjän MM-kisoissa seitsemään alkusarjan otteluun tehot 1+4=5 ja teki kaksi tärkeää osumaa välierissä isäntämaata vastaan.

– Olisin järkyttynyt, jos Aho ei löytäisi pelipaikkaa meidän joukkueestamme. En usko hänellä olevan sen suurempia paineita. Tuomme Ahon sisään ja odotamme hänen murtautuvan joukkueeseen. Jos hän selvittää tiensä kokoonpanoon, aiomme antaa hänelle säännöllisesti peliaikaa ja antaa kaiken mahdollisuden tuen, Carolinan päävalmentaja Bill Peters kommentoi joukkueen mediapäivässä.

Aho ei osallistu ainakaan alkuun Carolinan harjoitusleirille. Sen sijaan hyökkääjä nähdään syyskuun puolivälissä Leijona-paidassa Torontossa taistelemassa World Cupista.