NHL:ssä pelattiin viime yönä Stanley Cup -finaalien toinen ottelu.

Vähämaalisen pelin varsinaisen peliajan maalit syntyivät ottelun puolivälissä ja loppuminuuteilla. Pittsburgh karvasi vahvasti ja Phil Kessel vei joukkueen johtoon, kun pelikellossa oli 28 minuuttia. San Jose tasoitti, kun kolmatta erää oli pelaamatta neljä minuuttia. Asialla oli Justin Braun kevään pudotuspelien ensimmäisellä maalillaan.

Tulokas-Sheary ratkaisijana

Varsinainen peliaika päättyi 1-1, joten ratkaisu haettiin jatkoajalta. Sitä ei tarvinnut pelata kovin kauaa, kun Pittsburghissa ensimmäistä NHL-kauttaan pelaava Conor Sheary onnistui maalinteossa ajassa 62.35. Joukkueen kapteeni Sidney Crosby otti puhtaan aloitusvoiton, jonka jälkeen Kris Letang syötti kiekon Shearylle.

https://www.youtube.com/watch?v=5xi05D6yXQI

Pittsburgh johtaa nyt ottelusarjaa puhtaasti 2-0. Seuraava ottelu pelataan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä San Josen kotihallissa.

Ottelusarjan suomalaispelaajat, Pittsburghin Olli Määttä ja San Josen Joonas Donskoi, jäivät tällä kertaa ilman tehopisteitä.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Olli Määttä, Pittsburgh Penguins: 0+0, jääaikaa 20:17
Joonas Donskoi, San Jose Sharks: 0+0, jääaikaa 16:38

Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks 2-1 jatkoajan jälkeen

Pittsburgh johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0.