Patrik Laine näkee tulevaisuutensa kirkkaana. Loistokauden pelannut nuorukainen uskoo myös voivansa yhä nousta ykköseksi NHL:n draftissa.

– Torontolla on vaikea päätös edessään, Laine kertoi NHL Scouting Combine -tilaisuudessa lauantaina Winnipeg Jetsin verkkosivujen mukaan.

Laineen edellä nokkimisjärjestyksessä ainakin tässä kohtaa on Auston Matthews. Ensimmäisenä vuorossa olevan Toronto Maple Leafsin uskotaan nappaavan Sveitsin pääsarjassa Zürich Lionsissa ihastuttaneen yhdysvaltalaisen, mutta lopullisesti spekulaatio järjestyksestä päättyy vasta First Niagara Centerissä 24. ja 25. kesäkuuta.

Tuolloin seurat kertovat valintansa.

– Mielestäni minulla on parempi laukaus (kuin Matthewsilla) ja kyky tehdä maaleja, ja
Matthewsilla puolestaan on taito ruokkia joukkuetovereitaan, ja hän osaa myös maalinteon, Laine kehaisi kilpailijaansa.

Seitsemän kuukauden etu

18-vuotias Laine on seitsemän kuukautta nuorempi kuin Matthews. Tuo vähäiseltä tuntuva ikäero voi osaltaan avittaa suomalaista.

– Seitsemän kuukautta on pitkä aika. Ja jos hän on parempi kuin minä jossain asioissa, niin minä otan hänet kiinni näiden kuukausien aikana. En tiedä, tuoko se minulle etua, mutta haluan vain näyttää olevani hyvä pelaaja ja toivon tulevani varatuksi kärkipäässä, Laine tuumii.

Laine aikoo nyt raskaan kauden ja testijakson jälkeen (lue lisää tästä) vetää akkuja kotona Suomessa. Suunnitelmissa on ainakin ”nukkuminen ja television katsominen”. Lepojakson jälkeen alkaa taas työnteko, ja 18-vuotiaan tavoitteet ovat korkealla, kuten nuorukainen NHL Scouting Combine -tilaisuudessa kertoi.

– Luulen, että minulla on joku päivä mahdollisuus olla paras pelaaja NHL:ssä.