– Ihmiset voivat ajatella mitä he haluavat. Minä en välitä, kertoi Patrik Laine National Postille 4. Stanley Cupin finaalin alla.

Nuori suomalainen ennätti antaa lukuisia haastatteluita rapakon takana viime päivinä NHL Draft Combine -tilaisuuden yhteydessä. Varaustilaisuuden toiseksi ennakoitu Laine on puhunut haastatteluissa totutusti suunsa rehellisesti puhtaaksi, vaan osa Pohjois-Amerikassa on ymmärtänyt väärin ja tulkinnut nuorukaisen ylimieliseksi.

Jotkut esimerkiksi näkivät rapakon takana, että Laine olisi nostanut itsensä varausykköseksi ennakoidun Auston Matthewsin edelle.

– Uskon, että olemme aika tasoissa ja hän on parempi kuin minä joissain asioissa ja minä taas jossain muissa jutuissa. En sanoisi yhtä toista paremmaksi. Luulen, että olemme aika tasoissa tällä hetkellä.

– On hyvä olla olemassa kaveri, joka puskee sinua eteenpäin, Laine kehui.

”Olen vain oma itseni”

Laine tykkää sanoa asiat suoraan, niin miten ne ovat. Laine sanoo kyse olevan terveestä uskosta itseensä. Haastatteluissa hän keskittyy olemaan yksinkertaisesti sellainen kuin on.

– Ihmiset, jotka tuntevat minut paremmin, tietävät, että olen hyvä jätkä ja että minulla on paljon oikeanlaista itseluottamusta. En pidä sitä huonona juttuna. Ihmiset voivat ajatella mitä haluavat.

– Minun ei tarvitse juuri ajatella ennen haastatteluja tai hermoilla. Olen vain oma itseni. Tiedän mitä voin sanoa ja mitä en. Se on hyvä pitää mielessä näiden haastattelujen aikana, Laine pyöritteli.

Mitä Laine ei siis voi sanoa?

– Niitä asioita en aio sanoa, Laine vastaa hymyissä suin National Postin kysymykseen.

NHL Draft Combine -tilaisuus meni Laineelta nappiin, ja Winnipeg Jetsin uskotaan nappaavan Laine varausnumerolla 2 riveihinsä. Lopulliset valinnat selviävät First Niagara Centerissä 24. ja 25. kesäkuuta.