Samaan aikaan kuin San Jose Sharks Joonas Donskoi ja Olli Määttä taistelevat Stanley Cupista myös AHL:n finaaleissa eletään suomalaisittain mielenkiintoisia hetkiä. Joonas Korpisalon ja Markus Hännikäisen edustama Lake Erie Monsters nimittäin on yhden voiton päässä Calder Cupin mestaruudesta.

Monsters on tehnyt finaalisarjassa Hershey Bearsia vastaan murskaavaa jälkeä ja johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0. Kovimmille Columbus Blue Jacketsin farmiseura joutui edellisessä kolmannessa ottelussa voitettuaan kotiavauksessaan vasta jatkoajalla.

Hännikäinen on kerännyt tähän mennessä finaalisarjassa mainiot 1+2-tehot. Korpisalo ei ole päässyt loppuotteluissa pelaamaan ruotsalaisvahti Adam Forsberg torjuttua voitosta voittoon. 22-vuotias Karhu-Kissojen kasvatti nähtiin viimeksi tolppien välissä pudotuspelien toisella kierroksella Grand Rapids Griffinsiä vastaan.

Calder Cupin on voittanut aiemmin 13 suomalaista. Viimeksi kannua nosti vuonna 2014 Jyrki Jokipakka.

Yöllä selviää, saako lista jatkoa Hännikäisellä ja Korpisalolla.