NHL on julkaissut sivuillaan listan tämän kesän varaustilaisuuden parhaista oikeaa laitaa pelaavista hyökkääjistä. Suomalaisittain lista on hienoa nähtävää, sillä ensimmäisenä on Patrik Laine ja toisena Jesse Puljujärvi.

Laineesta kerrotaan, että hän pystyy pelaamaan sekä oikeaa että vasenta laitaa. Sivun mukaan Laineella on erinomaiset kiekolliset taidot ja nopeat kädet, ja hänen laukauksensa suoraan syötöstä on eräs tämänvuotisen varaustilaisuuden parhaista. Lisäksi Laineen taklauspeli saa erityismaininnan.

Puljujärveä puolestaan kuvaillaan kookkaaksi ja monipuoliseksi laituriksi, joka pystyy sekä maalintekoon että syöttöihin.

Laine ja Puljujärvi osoittaneet kypsyytensä

Useimmat kesällä varattavat pelaajat ovat toistaiseksi pelanneet vasta juniorisarjoissa. NHL:n Central Scoutingin johtajan Dan Marrin mukaan Laineen ja Puljujärven etuna onkin se, että he ovat jo osoittaneet pystyvänsä pelaamaan aikuisten tasolla.

– Heille on paljon helpompaa tulla mukaan ja tehdä vaikutus, sillä heillä on pelissään ammattilaista kypsyyttä, jota ei voi välttämättä saada pelaamalla junioritasolla, Marr sanoo NHL:n virallisilla sivuilla.

Varaustilaisuuden parhaat oikeat laiturit NHL.comin mukaan

1. Patrik Laine

2. Jesse Puljujarvi

3. Julien Gauthier, Kanada

4. Carl Grundström, Ruotsi

5. Alexander DeBrincat, USA

6. Vitali Abramov, Venäjä

7. Vladimir Kuznetsov, Venäjä

8. Taylor Raddysh, Kanada

9. Nathan Bastian, Kanada

10. Jegor Korškov, Venäjä