Kanadalainen urheilukanava TSN on julkaissut lopullisen listauksensa siitä, missä järjestyksessä pelaajat valitaan kesän NHL-varaustilaisuudessa. Suomen Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi ovat kymmenen kärjessä listassa, joka on tehty haastattelemalla NHL-kykyjenetsijöitä.

TSN kirjoittaa, että Laine on antanut Yhdysvaltain Auston Matthewsille kovan vastuksen taistelussa ykkösvarauksen paikasta. Laine oli TSN:n mukaan ”uskomaton” huhti- ja toukokuussa, mutta Matthewsin vahvat suoritukset MM-kisoissa pitivät hänet listan ykkösenä.

Kolmen kärki erottuu selvästi

Laine, Matthews ja Puljujärvi ovat TSN:n mukaan ehdottomasti varaustilaisuuden kolme parasta pelaajaa.

– Heillä kaikilla on koon, voiman, nopeuden ja taidon yhdistelmä, joka on parempi kuin kellään muilla pelaajilla varaustilaisuudessa. He selvästi erottuivat joukosta, sanoi eräs TSN:n nimettömänä haastattelema kykyjenetsijä.

Olli Juolevi on listan kuudentena, eli hän olisi varaustilaisuuden ensimmäisenä varattu puolustaja. Muut suomalaiset TSN:n 80 pelaajan listauksessa ovat Henrik Borgström, Markus Niemeläinen, Janne Kuokkanen ja Kasper Björkqvist.

TSN:n varauslistaus

1. Auston Matthews, Yhdysvallat
2. Patrik Laine
3. Jesse Puljujärvi
4. Matthew Tkachuk, Yhdysvallat
5. Pierre-Luc Dubois, Kanada
6. Olli Juolevi
7. Alexander Nylander, Ruotsi
8. Clayton Keller, Yhdysvallat
9. Mihail Sergatšjov, Venäjä
10. Logan Brown, Kanada

35. Henrik Borgström

38. Markus Niemeläinen

43. Janne Kuokkanen

79. Kasper Björkqvist