Jesse Puljujärven odotettiin menevän ennakkoon NHL:n varaustilaisuudessa kolmen parhaan joukossa Columbus Blue Jacketsiin. Jostain syystä Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen päätti kuitenkin ohittaa Kärppien laiturin ja valita sen sijaan kanadalaishyökkääjä Pierre-Luc Dubois’n. Puljujärven puolestaan varasi seuraavana vuorossa ollut Edmonton Oilers.

Sportsnetin kokenut kiekkotoimittaja Gare Joycen mukaan on mahdollista, että Kekäläinen jätti Puljujärven valitsematta, koska he molemmat ovat suomalaisia. Kekäläinen saattoi jopa pelätä varauksesta tulevaa reaktiota.

– Jos Kekäläinen olisi varannut Puljujärven, olisi voitu luulla, että valinta tehtiin vain koska hän on suomalainen. Se voisi olla selitys tapahtuneelle, Joyce kirjoittaa.

Edmonton Journalin toimittaja David Staples puolestaan näkee Kekäläisen menneen seuran tarve edellä. Staplesin mielestä Columbus tarvitsi enemmän sentteriä kuin laituria.

– Kekäläinen poikkesi seuran tarpeen vuoksi suunnitelmasta. Hän pelkäsi menettävänsä mahdollisuudet huippusentteriin ja halusi täyttää tuon reiän, Edmonton Journalin toimittaja kirjoittaa.

Puljujärvi voitti tällä kaudella sekä alle 18-vuotiaiden että 20-vuotiaiden MM-kultaa.