Nahsville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinteelle on tulossa ensi NHL-kaudella kovat paikat – ainakin, mikäli uskomme kanadalaisen TSN-kanavan toimittajaa Travis Yostia.

Yostin mukaan Rinne on alisuorittanut viimeisillä viidellä NHL-kaudellaan. Perusteluna hän käyttää tilastoja, joissa Rinnettä verrataan NHL-maalivahtien keskiarvoihin. Viime kaudella Rinne pelasi 66 ottelua 82:sta, joten häneen kuitenkin luotetaan Nashvillessä vahvasti.

Vaihtokauppa lisää vastuuta?

Kesäkuun lopussa Nashville ja Montreal Canadiens tekivät vaihtokaupan huippupuolustajien välillä, kun Nashvillen Shea Weber siirtyi Montrealiin ja vastaavasti P. K. Subban tuli Nashvilleen. Subbania pidetään Weberiä hyökkäävämpänä puolustajana, joten vaihtokaupan myötä Pekka Rinteellä saattaa olla luvassa hikisempiä iltoja.

– Selviytyykö Rinne kasvaneesta taakasta? En ole varma, mutta mielestäni on paljon syitä epäillä asiaa. Hän ei ole osoittanut vuosiin olevansa laadukas aloittaja, ja jossain kohtaa olet se, mitä olet, Yost pohtii.

Yostin mukaan on Nashville on menossa kohti sitä tasoa, että se voi voittaa Stanley Cupin. Hän kuitenkin uskoo, että Nashvillelle tulee tarpeen tarkastella siirtomarkkinoilla olevia maalivahteja, jos Rinteen peliesitykset jatkuvat samanlaisina.

Pekka Rinne on mukana Suomen maajoukkueessa syksyllä pelattavassa World Cupissa.