Jesse Puljujärvi aloittaa lokakuussa NHL:n tulokaskautensa Edmonton Oilersin paidassa. 18-vuotias Oulun Kärppien hyökkääjä varattiin varaustilaisuudessa neljäntenä ja öljykaupungissa on ennakoitu suurta roolia.

Edmonton Journalin toimittaja Jonathan Willis kuitenkin uskoo, että Puljujärven liian kiireellisessä sisäänajossa olisi riskinsä. Kanadalainen antaa tekstissään varoittavan esimerkin saksalaispelaaja Leon Draisaitlista, joka varattiin ”Puljun” tapaan kaksi vuotta sitten ensimmäisellä kierroksela viiden parhaan joukossa, mutta kärsi tulokaskaudellaan sopeutumisvaikeuksista liian suureen rooliin.

Willis toivoo nyt ettei Oilers tekisi Puljujärven kanssa samaa virhettä.

– Oilersin virhe oli laittaa Draisaitl liian aikaisin suureen rooliin. Emme tiedä, miten Puljujärvi tulee pelaamaan meillä. Hän voi tuskailla samalla tavalla kuin Draisaitlkin. Tiedämme vain varmasti, että vaikeudet ovat realistisesti mahdollisia, Willis kirjoittaa.

Willisin mielestä Oilersin pitäisi hankkia laadukas laituri siltä varalta, että Puljujärvi sattuisi epäonnistumaan. Oilersin oikean laidan pelaajista vain Jordan Eberle ja Nail Yakupov pelasivat vakituisesti viime kaudella NHL:ssä.

– Jos harjoituskauden alkaessa oikean laidan ongelma on vielä olemassa, joukkue ottaa tarpeettoman riskin, Willis tuumii.